Telefon

+36 30 495 53 99

E-mail

info@enifoto.hu

Esküvő fotózás – ideális esetben az esküvő napja előtt már találkozunk, megismerjük egymást. Erre a legjobb alkalom a jegyes fotózás, amikor a párok megtapasztalják, hogyan dolgozom. Nem törekszem mindig tökéletesen beállított képekre, mindenkinek kell egy kis idő, míg feloldódik a kamera előtt. Arra bíztatom a párt, hogy érezzék jól magukat, beszélgessenek, élvezzék a pillanatot, néha kicsit igazítok a pózokon, fő szempont a természetesség és jó hangulat.
Az esküvő fotózást gyakran két részre osztjuk: van egy kreatív része és a dokumentarista. A kreatív fotózás során többnyire csak a fotós és a pár van együtt és nem az esküvő napján történik, hanem az ezt megelőző vagy a következő napon. Előnye, hogy nem kell sietni, nem vár az ifjú párra a násznép. Ilyenkor van idő elutazni egy kedvenc helyre, van idő több helyszínre elmenni, felfedezni, beállításokat kipróbálni, napkeltére vagy naplementére várni. Hátránya, hogy kétszer kell beöltözni, sminkelni, fodrászt hívni … ezt a pároknak kell mérlegelni.

Elterjedőben a TTD fotózás (trash the dress), amelyre az esküvő utáni napon kerül sor. Ilyenkor már nem kell a ruhát féltni, nem baj, ha koszos, vizes lesz, extrém helyzetekben készülhetnek a fotók (vizes, sáros, festékes …).
A kreatív részt néha a vacsora előtt vagy után próbáljuk pár percbe besűríteni. Megoldható, de kissé kockázatosnak tartom. Ilyenkor a pár feszültebb és közbejöhet bármi, amire nem számítottunk (egy vihar, rossz fényviszonyok …), ezért azt tanácsolom, hogy aki csak teheti, fordítson kellő időt a kreatív képek elkészítésére, akár az esküvő napján, akár előtte vagy utána egy nappal. A készülődés pillanatától a menyasszonyi táncig örömmel dokumentálom a nap eseményit, meggyőződésem, hogy így teljes az esküvőfotózás.